Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αναζητούνται δικαιολογίες και ... υπεύθυνοι

Στο μηχανισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται προσπάθεια να επιρριφθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση των πέντε ημερών που χρειάστηκε να φτάσει το τηλεγράφημα από την πρεσβεία της Ουρουγουάης στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ και τελικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να επιρριφθούν οι ευθύνες σε υπαλλήλους, η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογαμμίζει ότι:

«Κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν ολιγώρησε,όπως έσπευσε να προεξοφλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα, λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ,το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Ελληνα Πρέσβη στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφθασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Εκτοτε, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισής της στο τηλεγράφημα του Ελληνα Πρέσβη στο Μοντεβιδέο αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμοδίου Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τηλέφωνα, κρυπτο - fax, ενώ επί δεκαετίες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνουν ανά χείρας κατεπείγοντα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ από αγγελιαφόρους αστυνομικούς.

Η ΕΔΥ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες, δίκην αποδιοπομπαίων τράγων, για αποφάσεις, χειρισμούς και ευθύνες των πολιτικών τους προϊσταμένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ